Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Disleksija – Potpuni vodič za roditelje i one koji im pomažu

Autor: Gavin Reid
Br. stranica: 280
Godina izdavanja: 2013.
Nakladnik: Naklada Slap
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-191-765-0
  • Dostupnost: Dostupno

  • 32.05€
U mnogim zemljama proteklih godina raste razina prepoznavanja disleksije i mnogi procjenjuju kako broj osoba s disleksijom raste. Međutim, često prateća podrška i intervencija nisu dostupne. Ovo može biti jako zbunjujuće za roditelje pa je cilj ove knjige razjasniti sve nedoumice i dati jasne smjernice. Roditelji mogu biti zbunjeni brojnim programima i intervencijama te različitim pravilima i postupcima koji su prihvaćeni u različitim zemljama i školama.

Ideja je pružiti roditeljima/skrbnicima i obiteljima znanja o disleksiji. Cilj je ohrabriti roditelje i pružiti im sigurnost kroz znanje i razumijevanje kako bi mogli komunicirati s nizom stručnjaka koje će vjerojatno susresti na različitim razinama djetetova obrazovanja. U ovoj se knjizi govori i o razdoblju nakon osnovnoškolskog obrazovanja, kao što je srednje ili visoko obrazovanje ili radno mjesto, i pruža uvid u to kakve se potrebe pojavljuju u tom razdoblju kod osoba s disleksijom. Tu je također i poglavlje o samopoštovanju i emocionalnim potrebama mladih osoba s disleksijom. Ti su čimbenici važni za upoznavanje s potrebama učenja.

Brojni zastoji i napretci dogodili su se u području disleksije proteklih godina i jako je važno da roditelji stalno budu informirani i da razumiju njihove implikacije za trenutno i buduće obrazovanje svoje djece.

Općenito
Autor Gavin Reid
Br. stranica 280
Godina izdavanja 2013.
Nakladnik Naklada Slap
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha