Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Forum, siječanj-ožujak 2022.

Autor: skupina autora
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 0015-8445
  • Dostupnost: Dostupno

  • 6.97€
Forum je književni mjesečnik Razreda za književnost Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (do 1973: Odjel za suvremenu književnost JAZU).

Izlazi od 1961. godine. Pokretači su bili Petar Šegedin, Marijan Matković (prvi glavni urednik) i Miroslav Krleža. Likovno rješenje izradio je Slavko Marić, a grafičku i likovnu opremu Majstorska radionica Krste Hegedušića. Program časopisa izvorno obuhvaća i druge književnosti Jugoslavije, ali ostaje uglavnom usredotočen na hrvatsku književnost. U ranim je godinama časopisa Krleža imao znatan utjecaj na oblikovanje sadržaja, iako formalno nije bio urednikom. Dio autora već su bili suradnici Krležinih prethodnih časopisa Danas i Pečat (Marko Ristić, Bratko Kreft, Vaso Bogdanov).

U Forumu se objavljuju proza, drame, eseji, pjesme, književne kritike i teorija, i srodni tekstovi. Do prosinca 2011. Forum je objavio djela tisuću sedamsto i sedamdeset i dvoje autora. Redovito je objavljivao najnovija djela hrvatskih književnika te prijevode iz svjetske književnosti. Među poznatijima bili su Vlado Gotovac, Miroslav Krleža, Slavko Mihalić, Vesna Parun, Pavao Pavličić, Antun Šoljan, Dragutin Tadijanović i Dubravka Ugrešić.

Forum je izvorno izlazio mjesečno, a od 1999. izlazi kao četiri trobroja godišnje.

Općenito
Autor skupina autora
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha

Povezani proizvodi