Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Franjo ili Potraga za srećom

Autor: Snježana Babić Višnjić
Br. stranica: 32
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Semafora
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-7341-97-8
  • Dostupnost: Dostupno

  • 13.27€ (99.98 kn)
Rijetko obični ljudi, oni koje svakodnevno srećemo na ulicama, ali ne zadržavamo svoj pogled na njima – čistači, vozači tramvaja i autobusa, poštari... -  postaju junaci naših priča, a možda su upravo oni tajni anđeli koji nas cijelo vrijeme imaju na oku.  

„Franjo ili potraga za srećom„ rezultat je autoričina promišljanja da su i urbana okruženja isprepletena bajkovitim nitima u kojima su atomi mudrosti naših predaka i rješenje za mnoge naše današnje teškoće. Te su niti u ovoj knjizi vrlo svijetle jer ih osvjetljavaju zvijezde padalice, rojevi meteora koji s vremena na vrijeme pohode zemlju, a nisu vidljivi u svjetlom onečišćenim gradovima. Ti rojevi dolaze da bi nas iznova ujedinili i potaknuli da skrenemo sa svojih nevidljivih tračnica koje nam ograničavaju kretanje i sputavaju nas  čak i onda kad su nam zvijezde  na dohvat ruke.   

Odgađanje života za neka druga vremena koja nikad ne dođu čest je simptom vremena u kojem živimo, nasuprot svima onima koji nemilice i neštedimice ispijaju sve blagodati iz čaše života. Istina je na pola puta i zahtijeva od nas da svaki dan proživimo svjesni ljudi koji nas okružuju i neba koje se neprekidno mijenja iznad naše glave.

Ovu je priču slikama i bojama oživio profesor s Likovne akademije, redatelji i majstor ilustracije Milan Trec bez kojeg ne bi bilo ni svjetski uspješnog bockbustera „Noć u muzeju“ koji već godinama puni kinodvorane širom planeta.

Sjetna  priča ispreplela se s ilustracijama i stvorila svijet koji je očarao i žiri što je birao najljepše hrvatske slikovnice. Tako da je već na početku svog puta prema čitatelju slikovnica „Franjo i potraga za srećom“ doživjela čast da ju se okiti pridjevom „najljepša“.

Općenito
Autor Snježana Babić Višnjić
Br. stranica 32
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Semafora
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha

Povezani proizvodi