Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Miris knjige

Autor: Jadranka Klepac
Br. stranica: 168
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Naklada Ljevak
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-355-244-6
  • Dostupnost: Dostupno

  • 12.61€
Knjiga o djevojčici koja je istinska zaljubljenica u čitanje i pisanje romana, dnevnika i priča. Upoznajte Danu, kroničnog knjigofila, u romanu Miris knjige Jadranke Klepac!

U romanu Miris knjige pratimo glavnu junakinju, misaonu i senzibilnu djevojčicu Danu u maštovitoj i uzbudljivoj tinejdžerskoj pustolovini u kojoj se vješto isprepleću stvarni događaji s fiktivnima koje je Dana izmaštala za svoj roman.
Miris knjige prvi je dio zanimljive tinejdžerske trilogije koju čine još romani Kora od jabuke (2008.) i Spomenar(2016.).

Miris knjige lektirno je djelo za sedmi razred osnovne škole.

"Dana i njezini prijatelji pripovijedaju nam o pubertetskim problemima mladih, o uzbudljivim pustolovinama u koje upadaju, ali i o svojim promišljanjima o životu i svijetu. Dana svojom literarnom senzibilnošću obogaćuje naizgled sumornu svakodnevicu. Monotoniju svakodnevice autorica razbija unoseći elemente krimića ili elemente fantastike.
Dok se u prvom i trećem romanu autorica postavlja kao sveznajući pripovjedač, u drugome prepušta pripovjedačku poziciju glavnoj junakinji pa pratimo sva događanja iz njezine subjektivne perspektive.
Postupci likova u svim trima romanima jasna su smjernica mladim čitateljima kako prepoznati prave životne vrijednosti, kako se za njih boriti i kako spoznati svu ljepotu svijeta oko nas i mogućnosti koje nam on pruža.
Svojim pisanjem Jadranka Klepac pokazuje kako je moguće od pustolovina, fantazije i refleksije o životu stvoriti lijepe, ali mladima privlačne i korisne knjige."
- Dubravka Težak

Općenito
Autor Jadranka Klepac
Br. stranica 168
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Naklada Ljevak
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha