Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Mur bur, dječje brojalice u pričama

Autor: Sretna Meštrović
Br. stranica: 104
Godina izdavanja: 2020.
Nakladnik: Naklada Ljevak
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-355-462-4
  • Dostupnost: Dostupno

  • 10.49€
Pučke dječje pjesme, poznate u svijetu kao nursery rhymes, mi najčešće nazivamo malešnicama jer su namijenjene maloj djeci – djeci najmlađe dobi.
Riječ je o vrlo starim pjesmama koje traju i obnavljaju se desetljećima i stoljećima, zapravo prvim pjesmama s kojima se dijete susreće u svojem odrastanju.
Nastaju u druženju odraslih s djecom koji se inspiriraju djetetovim ponašanjem želeći ga zabaviti.
Najčešće se stvaraju u igri, povezujući riječi i pokrete, pokreću djetetova osjetila i uvlače ga u aktivno sudjelovanje u toj zabavi.
Kao sve što se spozna i doživi u ranome djetinjstvu, usijecaju se duboko u pamćenje i postaju konstantni dio naše memorije koju kao roditelji te djedovi i bake ponovno prenosimo novim generacijama. Zvukom, rimom, ritmom, slikama sudjeluju u uspavljivanju djeteta, njihanju na koljenima, u zadirkivanju, u čaranju, u prenošenju spoznaja, u inicijaciji fizičke igre… Iako su vrlo često nonsensne, zvuk i ritam i bez smislene rečenice nudi privlačnu tekstovnu cjelinu. Djeca ih znaju kao uspavanke, brojalice, bajalice, razbrajalice, tepalice, nabrajalice, pitalice, rugalice, zagonetalice, izmišljalice, oponašalice, nagomilavalice itd.

Općenito
Autor Sretna Meštrović
Br. stranica 104
Godina izdavanja 2020.
Nakladnik Naklada Ljevak
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha