Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Najskrovitiji spomen na ljude

Autor: Mohamed Mbougar Sarr
Br. stranica: 400
Godina izdavanja: 2023
Nakladnik: Fraktura d.o.o.
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953358567-3
  • Dostupnost: Dostupno

  • 24.99€
Kada se u Parizu mladi senegalski pisac domogne kultnog romana afričkog pisca zabranjenoga po objavljivanu, on kreće u detektivsku potragu.
Tko je bio T. C. Eminen autor Labirint nečovječnoga, kakva je njegova sudbina, zašto je toliko hvaljena knjiga bila zabranjena, što se dogodilo s njegovim prijateljima i protivnicima i zašto roman nikada nije opet objavljen? Potraga za njim se proteže na tri kontinenta i kroz cijelo XX. stoljeće do suvremenosti.

Najskrovitiji spomen na ljude literarna je senzacija iz Francuske nagrađena nagradom Goncourt. Mohamed Mbougar Sarr u snažno blistavoj prozi u kojoj savršeno kolažno izmjenjuje dnevničke zapise, novinske članke, monologe i sanjive elemente pripovijeda o književnosti i njezinim opasnostima, o crnim autorima i bijelim kritičarima, o domu i egzilu, o teretima prošlosti i ponorima sadašnjosti...

Najskrovitiji spomen na ljude vrtoglavo je putovanje u kojem se suočavaju Afrika i Zapad, ljubav i smrt, pisanje i život. I kao u Imenu ruže ili Sjeni vjetra s nezaboravnim junacima ući ćemo u labirint u kojem ćemo se izgubiti i iznova pronaći, nit vodilja bit će književnost i ljubav, a kada izađemo ništa neće biti kao prije.

Općenito
Autor Mohamed Mbougar Sarr
Br. stranica 400
Godina izdavanja 2023
Nakladnik Fraktura d.o.o.
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha