Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Strah u Ulici lipa

Autor: Milivoj Matošec
Br. stranica: 167
Godina izdavanja: 2021.
Nakladnik: Katarina Zrinski
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-236-335-7
  • Dostupnost: Dostupno

  • 17.90€ (134.87 kn)
“Strah u Ulici lipa” zanimljiv je roman za djecu koji govori o tipičnim problemima djetinjstva. Radnja romana ispričana je jednostavno, ali zanimljivo, pa roman lako pronalazi svoje obožavatelje među djecom. Pripovijedanje radnje je iznimno napeto, a sva radnja okreće se oko glavnog lika, uz kojeg stoji njegovo društvo.
Budući da je roman orijentiran prema glavnom liku možemo ga nazvati i romanom lika. To vidimo i prema perspektivi pripovijedanja, koja dolazi od tog lika, pa se okolnosti radnje sagledavaju iz njegove perspektive.

Roman se prvenstveno bavi nasilnim dječakom Mungosom. On se pojavljuje u Ulici lipa i ubrzo počne terorizirati ostalu djecu koja tamo žive. Sebe je nazvao prema liku iz kaubojskih romana, što bi ga trebalo učiniti još strašnijim. Ipak, kako roman napreduje, shvaćamo da je sve to samo maska. Mungos je u biti dobar dječak, samo razočaran svojim roditeljima i okolinom. Samo traži društvo i naklonost drugih ljudi, ali to čini na posve pogrešan način. Ubrzo saznajemo da je to i jedini način koji on poznaje, sve dok ga – nitko drugi nego njegove žrtve ne nauče suprotno.

Ovaj roman govori o dječaku koji traga za ljubavlju i prihvaćanjem od strane svoje okoline. Očajnički je željan pažnje i roditeljske ljubavi, ali i poštovanjem svojih prijatelja.

Općenito
Autor Milivoj Matošec
Br. stranica 167
Godina izdavanja 2021.
Nakladnik Katarina Zrinski
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha