Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Svlačenja značenja

Autor: Igor Gajin
Br. stranica: 411
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Ogranak Matice hrvatske Osijek
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-242-155-2
  • Dostupnost: Dostupno

  • 25.20€ (189.87 kn)
Tekstovi skupljeni između korica knjige „Svlačenja značenja“ književne su kritike, prethodno objavljivane u emisiji „Bibliovizor“ 3. programa Hrvatskog radija te obuhvaćaju osvrte na hrvatsku (a djelomično i na regionalnu) književnost u vremenskome rasponu od 2012. do 2020. godine.

Knjiga je problematski podnaslovljena „hrvatska književna kikiritika“ jer domaća književna kritika, ma koliko dobro bila napisana u ponekim pojedinačnim izvedbama, u posljednje je vrijeme izgubljenoga kritičkog odmaka i pseudokritična je, uslijed suženosti postjugoslavenskoga kulturnoga i recepcijskoga prostora na incestuoznu familijarnost, postajući tako književna kikiritika. Kao što je dio folklora da se uz film jedu kokice, spalo je na to da se uz knjigu posluži i kikiritika, a polemike i bure, značaj i utjecaj, uzbuđenja i zadovoljstva koje naša današnja kikiritika proizvodi grickanja su koja nam ispunjavaju vrijeme i dosadu provincijskog kulturnog života u Hrvatskoj kao i grickanje kikirikija.

U tom smislu „Svlačenja značenja“ prepuštaju se mogućnosti da zbirom uvrštenih tekstova demonstriraju kako možda i nije tako. Ili možda nekog, nekog književnog kritičara, potaknu da više ne bude tako.

Općenito
Autor Igor Gajin
Br. stranica 411
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Ogranak Matice hrvatske Osijek
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha