Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Tajni vrt

Autor: Francois Hodgson Burnett
Br. stranica: 283
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Školska knjiga
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-0-62267-8
  • Dostupnost: Dostupno

  • 20.00€ (150.69 kn)
TAJNI VRT JEDAN JE OD NAJLJEPŠIH I NAJDUGOTRAJNIJIH KLASIKA KNJIŽEVNOSTI ZA DJECU I MLADE KOJI SE ČITA CIJELOG ŽIVOTA. PREVEO GA JE IVAN OTT, A RASKOŠNO ILUSTRIRALA BRANKA HOLLINGSWORTH NARA.

Devetogodišnjoj Mary Lennox u epidemiji kolere u Indiji umru roditelji, a ona ostaje sama i zaboravljena u njihovoj kolonijalnoj vili. Kad je naposljetku pronađu britanski susjedi i vojnici, ustanovi se da se za suhonjavu, razmaženu i mrzovoljnu Mary nitko ne želi skrbiti. Stoga je bez mnogo oklijevanja otpreme na brod za Englesku jer bi je ondje, u Yorkshireu, trebao udomiti gospodin Craven, tetak kojega Mary nikad nije upoznala.
Kuća njezina tetka stara je šest stotina godina, nalazi se na rubu vrištine, u njoj je stotinjak soba, no većina je zatvorena i zaključana. Tetka gotovo i ne viđa, no noću sluša kako netko u udaljenoj sobi na dnu jednog od brojnih hodnika plače. Tužno i neutješno. Uskoro otkrije tajni vrt okružen zidinama i posve zapušten. Je li sve u vrtu nepovratno mrtvo ili ga Mary može vratiti u život?

Objavljen 1911. godine, ovaj roman ubrzo je postao, i ostao, bestseler. Prema Tajnom vrtu snimljeni su uspješni filmovi i izvedene mnoge kazališne predstave diljem svijeta.

Općenito
Autor Francois Hodgson Burnett
Br. stranica 283
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Školska knjiga
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha