Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Tretman PTSP-a u predškolske djece

Autor: Michael S. Scheeringa
Br. stranica: 232
Godina izdavanja: 2019.
Nakladnik: Naklada Slap
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-191-867-1
  • Dostupnost: Dostupno

  • 30.66€ (231.01 kn)
Procjena i tretman posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) u vrlo mlade djece zahtijeva poseban pristup s obzirom na razvojne razlike u kognitivnim, jezičnim, emocionalnim i ponašajnim kapacitetima. Tretman takve djece mora biti prilagođen na način da oni i njihovi skrbnici mogu naučiti nove načine procesiranja i nošenja sa simptomima.

Ovaj priručnik daje i detaljne upute kako provoditi ovakav oblik KBT-a s mlađom djecom. Tehnike su uobičajene i potpuno jasne. Međutim, kliničke vještine potrebne za njihovu implementaciju su često vrlo zahtjevne, stoga je ideja vodilja ovog priručnika prikazati jasne i specifične upute korak po korak. Na taj način se postižu najbolji rezultati.

I na kraju, mišljenja sam da ono što sprječava mnoge terapeute da primijene na dokazima temeljen strukturiran protokol, kao što je KBT, često je njihova pretjerana samokritičnost i nesklonost upuštanja u nešto u što nisu sigurni, i ne vjeruju da će biti uspješni. Umjesto da očekuju savršenstvo u Priručniku, predlažem terapeutima da se što više oslone na sebe. Kada postane vidljivo da dijete napreduje, bude lakše.

Općenito
Autor Michael S. Scheeringa
Br. stranica 232
Godina izdavanja 2019.
Nakladnik Naklada Slap
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha