Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Zaljubljeni medo; Kaputić za zagrljaje

Autor: Ana Torić
Br. stranica: 107
Godina izdavanja: 2013.
Nakladnik: Školska knjiga
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-0-61639-4
  • Dostupnost: Dostupno

  • 10.49€ (79.04 kn)
Ana Torić shvaća da je izrazitija dječja sklonost poeziji u kojoj je jak element fabulativnosti pa svojim pjesmama zapravo gradi priče u stihovima koje privlače djecu veselim tonom, naglašenim ritmom, vještim srokom i omiljenim dječjim motivima – životinjama.
Zbirku otvara pjesma Zebra i duga u kojoj autorica odvodi dječjeg čitatelja u afričku savanu poslije kiše i razvija priču dijalogom između zebre i žirafe, a nakon nje slijede Ljetovanje, Zvijezde, Zebrine pruge, Prodavači, Noćna straža,U snu mogu, Poduzetne ovce, ZOO olimpijada, Medvjedica u Zagrebu, Padobranci, Krijesnice, Neodlučna hobotnica, Snovi alkarice Ane i Zaljubljeni medo.
Svakako treba upozoriti na pjesmu Ljetovanje u kojoj autorica pak dovodi životinje iz afričke savane u Hrvatsku i provede goste iz Afrike našom domovinom s djecom čitateljima ritmičnim i srokovitim osmercima ističući prirodne ljepote, kulturne znamenitosti i kulinarske delicije naše zemlje. Riječ je o modernoj domoljubnoj pjesmi koju bismo mogli nazvati i poetskim turističkim vodičem. U tom je vodiču pjesnikinja nastojala obuhvatiti sve bisere Hrvatske kojima se možemo podičiti pred strancima.
Poslije stihova slijedi priča Kaputić za zagrljaje . Riječ je o toploj priči o prijateljstvu kujica Klensi i Kimi i ježa Bocka, ali i o himni zajedništvu s poantom na pomoći prijatelju u nevolji.
Dok je pišući stihove autorica sklona naraciji, u prozi je pak sklona lirizmu pa priča obiluje lirskim slikama prirode, dočaravanjem ugođaja ibuđenjem emocija. A i poeziji i prozi Ane Torić zajednička je maštovitost, etičnost i sklonost prirodi.

Općenito
Autor Ana Torić
Br. stranica 107
Godina izdavanja 2013.
Nakladnik Školska knjiga
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha