Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 € (400 kn)

Zločin i kazna

Autor: Fjodor Mihajlovič Dostojevski
Br. stranica: 576
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Bodoni
Uvez: tvrdi u kutiji


  • Model/ISBN: 978-953-8398-15-5
  • Dostupnost: Dostupno

  • 26.99€ (203.36 kn)
Zločin i kazna Fjodora Mihajloviča Dostojevskog jedan je od najvažnijih svjetskih klasika – knjiga koju svatko mora pročitati barem jednom.
Siromašni i razočarani student Rodion Romanovič Raskoljnikov ubio je babu lihvaricu jer sebe zamišlja kao Napoleona koji može odlučiti čiji je život nepotreban i štetan za druge. Ovaj netipični kriminalistički roman u kojem otpočetka znamo ubojicu usmjeren je na unutarnja, psihička stanja likova i raznorodnu paletu njihovih stavova i razmišljanja. Kakve sve posljedice na čovjeka ostavljaju bijedni životni uvjeti i kako se različiti likovi s njima nose? Ima li čovjek pravo proglasiti da je iznad drugih? Što znači pokajati se i kako se nositi s vlastitom grižnjom savjesti?
Novi prijevod Tatjane Radmilo ovo će djelo Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, pisca koji je utjecao na cjelokupnu književnost 20. stoljeća, približiti mlađim generacijama čitatelj(ic)a. Zločin i kazna vječito je aktualni roman jer nas vraća temeljnim pitanjima dobra i zla, morala i nemorala, krivnje i oprosta, vjere i ateizma, tradicije i modernosti.

Općenito
Autor Fjodor Mihajlovič Dostojevski
Br. stranica 576
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Bodoni
Uvez tvrdi u kutiji

Napišite svoje mišljenje

Captcha