Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Pinokio

Autor: Carlo Collodi
Br. stranica: 194
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Znanje
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-360-498-5
  • Dostupnost: Dostupno

  • 13.14€
Bravo Pinokio! Zbog tvog dobrog srca opraštam ti sve nestašluke koje si do danas počinio. Djeca koja s ljubavlju pomažu svojim roditeljima u njihovoj bijedi i nemoći, zaslužuju veliku hvalu i ljubav i onda kad ne mogu biti istaknuti kao primjer poslušnosti i dobrog vladanja.Budi i ubuduće razborit i bit ćeš sretan.  

Pinokio pripada tzv. vječnim knjigama, za čitatelje od 7 do 77 godina. Preveden je diljem svijeta, objavljen u milijunima primjeraka, ekraniziran. Nježna priča o burnim doživljajima čudnovatog lutka kojeg je njegov otac Geppetto izradio iz cjepanice, već više od sto godina zaokuplja dječju maštu. Djeca se poistovjećuju s njegovim željama, nepodopštinama i grijesima. Sjajan stil i jezik te duhovitost izričaja uvelike pridonose vrijednosti ove knjige.


Čitajući Pinokija naučio sam da se knjiga može ne samo voljeti, nego da vam ona može otvoriti vrata nekog čudesnog svijeta. Pinokio nije samo dječja knjiga, ona se čita tijekom cijeloga života. -  Federico Fellini


Carlo Collodi umjetničko je ime talijanskog autora pravog imena Carlo Lorenzini. Rođen je 1826. godine u Firenzi u obitelji koja je doselila iz malog mjesta Collodija.
Radio je kao prodavač u knjižari, prevoditelj s francuskog, pisac komedija. Bio je i borac pokreta za oslobođenje Italije, a neko se vrijeme bavio novinarstvom i politikom.

Napisao je nekoliko knjiga za djecu, a "Pinocchio" ga je proslavio po cijelom svijetu te je preveden na mnoge jezike.

Općenito
Autor Carlo Collodi
Br. stranica 194
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Znanje
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha