Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

1984.

Autor: George Orwell
Br. stranica: 292
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Egmont
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-13-2422-9
  • Dostupnost: Dostupno

  • 14.47€
U vrijeme kad je napisan, prije više od sedamdeset godina, roman 1984. predstavljao je zastrašujuću viziju budućnosti Georgea Orwella. Ali, iako je sama 1984. godina došla i prošla, njegova distopijska vizija svijeta danas je aktualnija nego ikad prije. Snaga ove knjige s protokom vremena samo se pojačava.

U romanu 1984., London je mračni grad u središtu totalitarne Oceanije, u kojoj se Misaona policija poput mračnog oblaka nadvija nad svakom sekundom života svojih stanovnika, kao tiha prijetnja njihovim životima i sigurnosti, a Partija vlada čvrstom rukom.
Winston Smith zaposlenik je Ministarstva istine, u kojem radi na režimskoj propagandi, odnosno lažiranju povijesnih činjenica. Sa svakom napisanom laži, njegova mržnja prema vladajućoj Partiji raste. Iako svjestan sveprisutne kontrole i smrtne opasnosti, pokušat će razmišljati svojom glavom. No, ne može pobjeći od činjenice kako Veliki brat uvijek gleda…
Jedno od najutjecajnijih, najhrabrijih, najprovokativnijih i najvažnijih djela svjetske književnosti, 1984. je zapanjujuće djelo u kojem je zamišljeni svijet prikazan toliko uvjerljivo do najmanjeg detalja da nam izaziva jezu.

Općenito
Autor George Orwell
Br. stranica 292
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Egmont
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha