Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Atalanta

Autor: Jennifer Saint
Br. stranica: 350
Godina izdavanja: 2024.
Nakladnik: Mozaik knjiga
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-14-3737-0
  • Dostupnost: Dostupno

  • 3.85€
Budući da se rodila kao djevojčica, a ne kao dugo priželjkivani sin, Atalanta još kao maleno djetešce biva ostavljena na obroncima planine da umre. No čak i tada uspijeva preživjeti. Isprva pod okriljem medvjedice, a potom pod budnim okom božice Artemide, Atalanta odrasta divlja i slobodna, uz samo jedan uvjet: pristane li na udaju, upozorava Artemida, to će značiti njezinu propast.

Premda očarana divljinom svoga šumskog doma, Atalanta žudi za avanturom. Kada joj Artemida pruži priliku da se u njezino ime pridruži Argonautima, najhrabrijim borcima Helade, u potrazi za zlatnim runom, Atalanta je objeručke prihvaća. Njihovo je putovanje ispunjeno gotovo nepremostivim izazovima, ali Atalanta se dokazuje kao ravnopravna svojim drugovima.

Međutim, udaljavajući se sve više od doma i sukobljavajući se s raznolikim kušnjama, Atalanta počinje propitivati božičine prave namjere kao i svoje sklonosti i želje. Može li Atalanta zauzeti svoje legendarno mjesto u svijetu muškaraca, pritom ostavši vjerna svome srcu?

Jennifer Saint vješto oslikava svijet bogova i smrtnika koji oživljava pred našim očima, dok nas uvlači u vrtlog strasti, izdaje i junaštva. Pripovijedajući priču o ženi koja je odbijala biti ograničena, Saint iznova uvrštava Atalantu među najveće junakinje grčke mitologije, gdje ona i pripada.

Općenito
Autor Jennifer Saint
Br. stranica 350
Godina izdavanja 2024.
Nakladnik Mozaik knjiga
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha