Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Carica romanovih

Autor: C. W. Gortner
Br. stranica: 413
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Lumen izdavaštvo
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-316-911-8
  • Dostupnost: Dostupno

  • 18.45€
Carica Romanovih očaravajući je i dirljiv roman o životu carice Marije Fjodorovne, majke posljednjega ruskog cara.

Godine 1860. srce princeze Dagmar od Danske (zvane Minnie) osvojio je ruski prijestolonasljednik, carević Nikola, sin cara Aleksandra II. Radosne zaruke prekinut će Niksina bolest. Na samrtnoj postelji od svojega brata Saše Niksa zatraži da se oženi Minnie. Saša je robusni časnik u Carskoj gardi i Minnie ga u početku ne nalazi privlačnim, no ipak pristane na vjenčanje. Udajom za ruskoga carevića Minnie prelazi na pravoslavnu vjeru i dobva novo ime – Marija Fjodorovna.

Car Aleksandar II. umire nakon atentata revolucionara te Saša postaje carem, a Marij Fjodorovna caricom. U Rusiji sve vrije od nemira pa carica želi zaštiti svoju obitelj te pomoći caru. Usto, predana je dobrotvornom radu. Nakon Sašine smrti, carem postaje njezin sin Niki. Nakon što se Nikola oženi mladom Aleksandrom, koja je pak opčinjena Rasputinom, Minnie izgubi utjecaj nad sinom.

Raskošne palače i saloni Sankt Peterburga, kočije od zlata i kristala, krzna od hermelina i carska kruna Romanovih, potom bojišnice Prvoga svjetskog rata i boljševička čizma, a na kraju i pad Ruskoga Carstva – životna je to priča Marije Fjodorovne, ruske carice koja je pokušala spasiti carstvo.


Općenito
Autor C. W. Gortner
Br. stranica 413
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Lumen izdavaštvo
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha