Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Djevojačke uspomene

Autor: Annie Ernaux
Br. stranica: 118
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: OceanMore
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-332-141-7
  • Dostupnost: Dostupno

  • 13.14€
„I ja sam tu djevojku htjela zaboraviti. Istinski je zaboraviti, tako da više ne želim pisati o njoj. Da više ne mislim kako moram pisati o njoj, o njezinoj žudnji, ludilu, gluposti i ponosu, njezinoj gladi i krvi koja joj je presušila. Nikad nisam uspjela.“

U „Djevojačkim uspomenama“ Annie Ernaux vraća se u ljeto 1958. i svoju prvu noć s muškarcem kad je kao osamnaestogodišnja djevojka radila u ljetnoj koloniji. Žuđeno seksualno iskustvo pretvorilo se u traumu koja se duboko upisala u njezino tijelo, i ranu što će gotovo šezdeset godina nakon događaja biti okidačem za pisanje. Annie Ernaux ponire u vlastita sjećanja, služi se fotografijama i pismima kako bi oživjela djevojku koja je bila, njezinu ranjivost i snagu, i zabilježila ključne trenutke njezina sazrijevanja.

„Djevojačke uspomene“ intimno i bespoštedno progovaraju o vlastitim izborima a da pritom ne ispuštaju osvijetliti jednu epohu i društvo koje je ženama umjesto žudnje nametnulo sram, umjesto slobode pokoravanje. Nakon romana „Godine“, Annie Ernaux i ovom knjigom maestralno pokazuje svoje umijeće da osobnu priču pretvori u kolektivnu pripovijest, potvrđujući još jednom svu veličinu svojega književnog djela.

Općenito
Autor Annie Ernaux
Br. stranica 118
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik OceanMore
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha