Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Dovoljno hladno za snijeg

Autor: Jessica Au
Br. stranica: 128
Godina izdavanja: 2022.
Nakladnik: Fraktura
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953358458-4
  • Dostupnost: Dostupno

  • 17.24€
Dovoljno hladno za snijeg, roman kojim je Jessica Au među više od 1500 prijavljenih rukopisa osvojila prvo izdanje nagrade Novel Prize, priča je o majci i kćeri, i putovanju na koje odlaze kako bi iznova pronašle jedna drugu.

Šetnje uzduž kanala u jesenja predvečerja, bjegovi od tajfunskih kiša, razgovori u malim zalogajnicama, posjeti hramovima i galerijama... Sve što se mladoj ženi i njezinoj majci događa na praznicima u Tokiju posve je obično, ali ništa manje veličanstveno, dotaknuto ljepotom i šutnjom, povezano nitima ljubavi.

Može li se ono najdragocjenije izreći riječima? O čemu govorimo kad sa svojim bližnjima govorimo o horoskopu i odjeći, o uspomenama ili umjetničkim djelima, okruženi znakovima svijeta koji ne razumijemo u potpunosti?

Jessica Au svoju je elegantnu prozu sačinila od najfinijeg tkanja i ovila je oko najdelikatnijih pitanja. Spokoj i sklad njezinih rečenica pretvaraju roman Dovoljno hladno za snijeg u trijumf nježnosti, kaligrafiju koja o bliskosti i razumijevanju drugoga ljudskog bića progovara suptilno i otvara nas za njih, kao čarolija.

Općenito
Autor Jessica Au
Br. stranica 128
Godina izdavanja 2022.
Nakladnik Fraktura
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha