Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Žene u znanosti - 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet

Autor: Rachel Ignotofsky
Br. stranica: 128
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Školska Knjiga
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-0-60024-9
  • Dostupnost: Dostupno

  • 14.47€
Šarmantno ilustrirana obrazovna knjiga, bestseler New York Timesa, Žene u znanosti – 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, naglašava doprinos pedeset zapaženih žena na područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba. Ova fascinantna kolekcija sadrži i infografike o relevantnim temama kao što su žene u znanstvenim laboratorijima kao i zastupljenost žena koje trenutno rade na STEM području.
Knjiga predstavlja profesionalne putove i znanstvena otkrića predvodnica iz različitih znanstvenih područja kao što su fizičarka i kemičarka Marie Curie, matematičarke Emmy Noether, Rosalind Franklin koja je otkrila dvostruku zavojnicu u strukturi DNK, genetičarka Barbara McClintock koja se na Sveučilištu u Missouriju pojavila u hlačama što je bilo ravno skandalu, Grace Hopper kreatorica modernog programiranja, primatologinja Jane Goodall, Katherine Johnson, afroamerička fizičarka i matematičarka koja je 1969. izračunala putanju Apollo 11 misije na Mjesec...
Mnoge su žene u povijesti podnijele velike žrtve uime znanosti. Ova knjiga govori o ženama koje su se, od drevne Grčke do današnjih dana, suočene s bahatim „ne!”, usudile odvratiti: „Pokušajte me zaustaviti!”
Žene u znanosti slave postignuća neustrašenih žena koje su otvorile put novim generacijama ženskih inženjera, biologa, matematičara, liječnika, astronauta, fizičara i još mnogih drugih!
Općenito
Autor Rachel Ignotofsky
Br. stranica 128
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Školska Knjiga
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha