Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Hrana i osjećaji

Autor: Dr. Will Cole
Br. stranica: 279
Godina izdavanja: 2024.
Nakladnik: Koncept izdavaštvo
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-8326-66-0
  • Dostupnost: Dostupno

  • 20.00€
Osjećate li svoje tijelo? A ono vas?

“Hrana i osjećaji” – Dr. Will Cole ovom je knjigom rasvijetlio odnos između fizičkog i emocionalnog zdravlja čovjeka pruživši okvir za djelovanje kako bismo bolje razumjeli povezanost svog probavnog sustava i mozga te dodatno tu vezu unaprijedili.

Kada je riječ o prehrani i zdravlju, lako je zbuniti se i osjetiti se sasvim preplavljenima i shrvanima milijardom najrazličitijih i često suprotstavljenih informacija. Zbog tolikog mnoštva preporuka o tome što da jedemo, kada i kako, emocionalni se učinak prehrane na osobu često ostavlja po strani.

Dr. Cole ilustrira načine na koje stres i osjećaj srama mogu pridonijeti upalama u crijevima te potkopati zdravlje u procesu koji on naziva upalom izazvanom osjećajem srama. Zdravstveni problemi probavnog sustava mogu se pojaviti u obliku naglih promjena raspoloženja, tjeskobe i žudnjom za određenim vrstama hrane, no mogu se očitovati i kao neka od mnogih vrsta autoimunih bolesti.

Dobra vijest: moguće je iscijeliti vezu između fizičkog i psihičkog s pomoću hranjivim tvarima bogatim namirnicama te somatskim praksama koje podržavaju zdravlje želuca, crijeva i mozga. Dr. Cole pomoći će vam da ponovno razmislite o svom odnosu prema hrani i vlastitom tijelu vraćajući vas u dodir s onime što osjećate u svom želucu i crijevima, s tim praiskonskim oblikom tjelesne intuicije, a sve to s pomoću praktičnog dvadesetjednodnevnog plana koji premošćuje jaz između emocija i fizičkog zdravlja.

Općenito
Autor Dr. Will Cole
Br. stranica 279
Godina izdavanja 2024.
Nakladnik Koncept izdavaštvo
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha