Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

IDENTITET - ZAHTJEV ZA DOSTOJANSTVOM I POLITIKE ZAMJERANJA

Autor: Francis Fukuyama
Br. stranica: 280
Godina izdavanja: 2020.
Nakladnik: TIM press
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-8075-81-0
  • Dostupnost: Dostupno

  • 17.92€
U ovoj inteligentnoj i provokativnoj knjizi Francis Fukuyama nudi nov pogled na podrijetlo i učinke moderne politike identiteta te njihovo značenje za unutarnju i vanjsku državnu politiku.
Zahtjev za priznanjem vlastitog identiteta koncept je koji objedinjuje velik dio onoga što se danas događa u svjetskoj politici. Univerzalno priznanje na kojem se temelji liberalna demokracija sve češće osporavaju uži oblici priznanja zasnovani na naciji, vjeri, sekti, rasi, etničkoj pripadnosti ili spolu, što rezultira antiimigrantskim populizmom, porastom politiziranog islama, kolebljivim „identitetskim liberalizmom“ određenih društvenih skupina i pojavom nacionalističkih ekstremizama. Populistički nacionalizam, za koji se tvrdi da je ekonomski motiviran, zapravo izvire iz zahtjeva za priznanjem i stoga se ne može jednostavno zadovoljiti ekonomskim sredstvima. Zahtjev za identitetom ne može se nadići; moramo početi oblikovati identitet na način koji podržava, a ne potkopava demokraciju.
Identitet je osuda opasnih vremena u kojima živimo i oštro upozorenje da ćemo se, ne stvorimo li univerzalno razumijevanje ljudskog dostojanstva, osuditi na neprekidan sukob.

Općenito
Autor Francis Fukuyama
Br. stranica 280
Godina izdavanja 2020.
Nakladnik TIM press
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha