Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Iza kulisa u muzeju

Autor: Kate Atkinson
Br. stranica: 348
Godina izdavanja: 2000.
Nakladnik: Algoritam
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 953-6450-52-6
  • Dostupnost: Dostupno

  • 11.81€
Ruby Lennox, glavna junakinja romana, svoju priču započinje sasvim originalno – trenutkom u kojem je začeta. Pripovijest o Rubynu tegobnom djetinjstvu i burnom životu, isprekidana je epizodama iz jednako burnih života njezinih ženskih predaka. Saznajemo tako za ljubavnu vezu njezine prabake s francuskim fotografom, kao i za majčine nikad ispunjene snove o sjaju Hollywooda. Autorica Kate Atkinson majstorski uspijeva te događaje razbacane u vremenu utkati u jedinstvenu obiteljsku sagu o četiri generacije yorkshirskih žena.

Stil Kate Atkinson u njezinu prvijencu Iza kulisa u muzeju originalan je i svjež, a priča iako obiluje tužnim situacijama kroz ozračje optimizma i prigušenog smijeha zadržava čitateljevu pažnju od prve do posljednje stranice. Autentičan je to i zanimljiv prikaz života engleske obitelji srednje klase druge polovice dvadesetog stoljeća.

Roman koji je 1995. godine osvojio prestižnu književnu nagradu Whitbread, i ujedno proglašen romanom godine u Francuskoj 1996. godine, Algoritam objavljuje kao trinaesti naslov u biblioteci Zlatko Crnković vam predstavlja, u prijevodu Anke Katušić Balen i s naslovnicom Nenada Martića.

Općenito
Autor Kate Atkinson
Br. stranica 348
Godina izdavanja 2000.
Nakladnik Algoritam
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha