Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Izabrane pjesme

Autor: Louise Elisabeth Glück
Br. stranica: 189
Godina izdavanja: 2020.
Nakladnik: Naklada Bošković
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-263-591-1
  • Dostupnost: Dostupno

  • 22.33€
Američka spisateljica Louise Elisabeth Glück ovogodišnja je dobitnica Nobelove nagrade za književnost ''za nepogrešiv poetski glas koji jednostavnom ljepotom individualno čini univerzalnim''. Rođena je 22. travnja 1943. u New Yorku, živi u Cambridgeu u Massachusettsu, uglavnom nepoznata našem čitateljstvu iako je u SAD-u primila brojna pjesnička priznanja i nagrade.

U proteklih pola stoljeća objavila je petnaestak samostalnih zbirki stihova. Ovo je prvi put da se njezine pjesme objelodanjuju u prijevodu pjesnika Petra Opačića u jednom širem izboru (92 pjesme) iz kojega se može pratiti njezin pjesnički opus koji je književna kritika okarakterizirala kao ''posebnu usredotočenošću na rasvjetljavanje aspekata traume, želje i prirode''.

Istražujući ove široke teme poznata je po svojim iskrenim izrazima tuge i izolacije. No književna je kritika istaknula i njezinu autobiografsku izgradnju pjesničkih osobnosti, emocionalni intenzitet i te oslanjanje na klasičnu mitologiju, povijest ili prirodu kako bi izmeditirala osobna iskustva i suvremeni život.

Općenito
Autor Louise Elisabeth Glück
Br. stranica 189
Godina izdavanja 2020.
Nakladnik Naklada Bošković
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha