Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Kako svladati financijskoga zmaja

Autor: Wiliam A. Stanmeyer
Br. stranica: 100
Godina izdavanja: 2004.
Nakladnik: Katarina Zrinski
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-236-032-8
  • Dostupnost: Dostupno

  • 6.50€
U starim bi mitovima Zmaj često napadao Heroja. On je imao snažnu ruku i moćni mač. Poput kakvog dinosaura mesoždera Zmaj bi rigao vatru i imao ogromne zube. Da stvar bude gora, najčešće bi imao nekoliko glava. To je bila Hidra.

Spretni Heroj je uspio umaći gladnom gmazu i odsjeći mu glavu. Ali, tada su na njenom mjestu iskočile još dvije! On je ponovno zamahnuo svojim moćnim mačem i odrubio mu još jednu glavu, ali onda su izrasle još dvije na mjestu one koju je upravo odsjekao! Njegov uspjeh je činio situaciju gorom no što je bila!

Ovakva bitka se ne može dugo voditi. Što Hidri više izrastaju nove glave koje vrludaju i nasrću, ona ima veće mogućnosti da opeče Heroja ili da ga pojede. On brzo mora promijeniti taktiku.

Znate kako priča završava. Heroj mijenja svoju taktiku; prestaje rezati glave. Umjesto toga, on izbjegne nekoliko plamenova i zabije svoj mač u srce čudovišta.

Ova je priča metafora, malo nategnuta, o tome kako bismo se trebali nositi s našim financijskim problemima u nesigurnim vremenima.

Općenito
Autor Wiliam A. Stanmeyer
Br. stranica 100
Godina izdavanja 2004.
Nakladnik Katarina Zrinski
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha