Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Koala

Autor: Lukas Bärfuss
Br. stranica: 141
Godina izdavanja: 2015.
Nakladnik: Edicije Božičević
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-7953-44-7
  • Dostupnost: Dostupno

  • 16.59€
Kada se pripovjedač vraća u rodni grad gdje će održati predavanje povodom dvjestote obljetnice smrti Heinricha von Kleista, tu priliku koristi i kao izliku za kratak susret s bratom s kojim, kako sam kaže, nema gotovo ničeg zajedničkog. Dok je pripovjedač savršeno utjelovljenje građanskih vrijednosti, njegov brat nema ambicija, karijeru, ne privlače ga putovanja, obitelj, ni trajni ljubavni odnosi.

Nekoliko tjedana nakon susreta, vijest o bratovu samoubojstvu potaknut će pripovjedača da pokuša pronaći odgovore na pitanja koja ga proganjaju i razbije šutnju kojom je obavijen svaki govor o samoubojicama.

Stilski heterogenim jezikom koji ležerno prelazi granicu znanstvene, povijesne i književne naracije, Bärfuss progovara o nekim od ključnih problema suvremenog društva: nasilju koje proizlazi iz odnosa prema radu, samoubojstvu, kolonizaciji, eksploataciji, te o procesu pisanja kao izvoru užitka i slobode kako za autora tako i za čitatelja, slobode koja se ne želi podrediti pravilima strukture, stila ni tržišne isplativosti.

Iz ovih je razloga "Koala" svakako jedan od zanimljivijih romana na suvremenoj književnoj sceni kao i značajan doprinos kritici kapitalističkoga društva, vješto ispisanoj kroz pripovijest o osobnoj tragediji.

Općenito
Autor Lukas Bärfuss
Br. stranica 141
Godina izdavanja 2015.
Nakladnik Edicije Božičević
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha