Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Kućni pištolj

Autor: Nadine Gordimer
Br. stranica: 283
Godina izdavanja: 2000.
Nakladnik: Algoritam
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 953-6450-71-2
  • Dostupnost: Dostupno

  • 9.16€
Neki ljudi cijeli život provedu mirno, uljuđeno i samozatajno. Neki da no, naravno, ne svi. Kada nasilje na svoj neizrecivo bezobzirni način razbije stakleni kavez naše svakodnevice, ostaju samo nevidljive neslomljive rešetke. nabijene naponom nepoznanice. Kako se to moglo dogoditi? Zašto baš meni? Gdje smo pogriješili? Što smo mogli napraviti da to izbjegnemo?

Harold i Claudija Lindgard proživjeli su pedeset godina južnoafričke nasilne prošlosti, a da nikad nisu osjetili ništa od toga na vlastitoj koži. Kada njihova sina Duncana uhapse zbog ubojstva svijet im se okreće naglavce. Prvi put u svom životu morat će si postaviti pitanja koja najradije ne bi željeli izgovoriti, a kamoli na njih dati iskren odgovor. Prvi put morat će ući u sudnicu povezani s okrivljenim, razgovarati s policijom iz podređenog položaja, posjetiti crnca u njegovu domu…

Jedan kućni pištolj promijenit će mnogo toga u životu Lindgardovih.

Kada se nasilje kao opća društvena pojava, koja se uvijek događa nekome drugom, pretvori u osobno, blisko i opipljivo iskustvo, kada uđe u sferu privatnog, Nadine Gordimer će svojim pronicavim zapažanjima osvijetliti mračne pukotine u sudbinama zahvaćenih nevoljom.

Općenito
Autor Nadine Gordimer
Br. stranica 283
Godina izdavanja 2000.
Nakladnik Algoritam
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha