Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Na osami blizu mora

Autor: Zoran Ferić
Br. stranica: 344
Godina izdavanja: 2015.
Nakladnik: V.B.Z.
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-304-752-2
  • Dostupnost: Dostupno

  • 13.14€
Četiri godine nakon velikog uspjeha "Kalendara Maja" Zoran Ferić pojavljuje se s romanom koji ponajviše nastoji oko muško-ženskih relacija i peripetija. Ali za razliku od iscrpnog "Kalendara", Ferić ovdje ne ispisuje kompletne živote svojih likova, nego ih hvata u ključnim epizodama u kojima se ti životi formiraju ili prelamaju. Slika je fragmentarna, ali roman cjelovit i zaokružen.

Ferićev književni dom i ovaj je put otok Rab (ali autor svoje likove slijedi i u Makueniju, Battle Creeku, Krakovu, Grazu, Zagrebu, Rijeci...) na kojem pratimo živote nekoliko lokalnih "galebova" i "malomišćanskih" cura od adolescencije nabrijane hormonima do onih umornih i rezigniranih trenutaka kad već počinjemo sumirati svoje živote. Luka, Boris, Gavran, Škembo, Lena i Alka glavni su protagonisti, s tim da se u njihove živote upleću i brojne "strankinje": Constanze, Gaby, Urlike, Dagmar, Marie...

Ljubav, seks, mnoštvo smiješnih i prepoznatljivo ferićevskih grotesknih situacija, ali i tuga, melankolija i vječna borba sa životom koji nas uvijek nekako "zajebe", a sve ispisano prepoznatljivim rukopisom jednog od najuvjerljivijih glasova suvremene hrvatske književnosti.

Općenito
Autor Zoran Ferić
Br. stranica 344
Godina izdavanja 2015.
Nakladnik V.B.Z.
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha