Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Njegovo Veličanstvo od Xingua

Autor: Moacyr Scliar
Br. stranica: 272
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Hena Com
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-259-208-5
  • Dostupnost: Dostupno

  • 17.12€
Ovaj je roman ispovijest bezimenog junaka koji, ležeći u bolesničkoj postelji negdje u Brazilu, odlučuje liječniku ispripovjediti svoju priču. Čitav svoj život ispleo je oko figure doktora Nutelsa kojeg je upoznao dok su još bili djeca, na brodu Madeiri kojim su doplovili u Brazil bježeći iz Rusije, i na neki je način opsjednut njime. Na brodu se dvojica dječaka snažno povezuju, a protagonist će do kraja života nositi uspomenu na to prijateljstvo. Iako se više nikad nisu vidjeli, čuli ili si pisali, Noel ga je nepovratno obilježio i, premda neprisutan, vodio kroz život. Kroz protagonistova sjećanja i anegdote pred čitateljem se otvara kompleksna priča o prijateljstvu, ruskim Židovima koji su imigrirali u Brazil te odnosu brazilske politike i domorodačkog stanovništva.

Njegovo Veličanstvo od Xingua roman je ispisan u formi frenetične struje svijesti, istovremeno natopljen i melankolijom i humorom. Moacyr Scliar otvara važne teme ljubavi, mržnje i opsjednutosti, politike i povijesti te nikad ispisanih pisama. Dajući glas vlasniku malene trgovine „Njegovo Veličanstvo“, ovaj veliki brazilski klasik posreduje u život malog čovjeka reflektirajući kroz njega svu složenost brazilskog društva u povijesnom trenutku brojnih previranja.

„Scliarov je glas osvježavajuć; njegovo je umjetničko korijenje jednako čvrsto postavljeno u židovskoj tradiciji i mitologiji te u brazilskoj književnoj povijesti.“ 
The Washington Post

Općenito
Autor Moacyr Scliar
Br. stranica 272
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Hena Com
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha