Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

O JEZIKU I IDENTITETIMA HRVATSKIH ADOLESCENATA

Autor: Anita Skelin Horvat
Br. stranica: 186
Godina izdavanja: 2017.
Nakladnik: Srednja Europa
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-7963-57-6
  • Dostupnost: Dostupno

  • 18.45€
U knjizi Anite Skelin Horvat O jeziku i identitetima hrvatskih adolescenata fokus je na analizi načina na koje mladi u Hrvatskoj konstruiraju svoje identitete u jeziku i kroz upotrebu jezika. Na temelju iscrpnoga metalingvističkog korpusa sakupljenoga anketiranjem u kojem mladi ispitanici opisuju svoje jezično ponašanje i daju objašnjenja svojega ponašanja analiziraju se načini kako ovisno o kontekstima adolescenti upotrebljavaju različite jezične stilove, elemente i dr. za gradnju raznolikih identiteta, dobnih, grupnih, regionalnih, lokalnih i urbanih.

U prvim poglavljima knjige prikazuju se pojedini teorijski pristupi mladima i mladosti, pitanjima identiteta primarno u okvirima humanističkih disciplina s naglaskom na teorije i načine promišljanja identiteta u sociolingvistici te mogući načini definiranja jezika mladih kao i opis glavnih elemenata ovoga vrlo specifičnog varijeteta.

Središnji je dio knjige usmjeren na deskriptivno-interpretativne analize korpusa, odnosno na analizu promišljanja mladih o vlastitome jeziku i jezičnome ponašanju s ciljem da s pokaže kako suvremeni hrvatski adolescenti upotrebljavaju jezične elemente koji su im na raspolaganju u konstituiranju svojih različitih identiteta.

Općenito
Autor Anita Skelin Horvat
Br. stranica 186
Godina izdavanja 2017.
Nakladnik Srednja Europa
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha