Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Polarna svjetlost - I. dio serijala Njegova mračna građa

Autor: Philip Pullman
Br. stranica: 310
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Lumen
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-342-117-9
  • Dostupnost: Dostupno

  • 18.45€
Djevojčica Lyra Belacqua sa svojim damonom Pantalaimonom bezbrižno odrasta među učenjacima Koledža Jordan u Oxfordu. Nemir u tu idilu unosi njezin zagonetni stric lord Asriel, koji pripovijeda o opasnosti što prijeti na dalekom Sjeveru, o tajanstvenoj nebeskoj supstanciji zvanoj Prah i paralelnom svijetu koji se nazire kroz polarnu svjetlost. 

Strašni žderavci sa Sjevera otimaju djecu, pa tako otmu i Lyrina najboljeg prijatelja Rogera, a ona hita u ledenu pustoš da ga spasi. Oboružana je samo dragocjenim instrumentom (kompasom), svojevrsnim čitačem istine. Na tome putu punom neizvjesnosti i iznenadnih obrata Lyra susreće nomade, oklopne polarne medvjede, vještičje klanove... Uspijeva se oduprijeti zlikovcima, ali opasnost i dalje prijeti.

Ova složena i nadasve napeta priča čita se u dahu. Majstorsko pripovijedanje autora, izvrsno ocrtani likovi te dublje značenje koje se iščitava u ovom fantastičnom romanu argumenti su zbog kojih su čitatelji diljem svijeta s oduševljenjem prihvatili roman Polarna svjetlost, a književni kritičari proglasili ga suvremenim fantasy klasikom. Polarna svjetlost prvi je u sjajnoj Pullmanovoj trilogiji Njegova mračna građa.

Općenito
Autor Philip Pullman
Br. stranica 310
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Lumen
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha