Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Programiranje aplikacija za Android

Autor: Maja Karaga, Marko Stojanović
Br. stranica: 205
Godina izdavanja: 2019.
Nakladnik: Element
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-197-579-7
  • Dostupnost: Dostupno

  • 17.25€
Programiranje za Android uređaje je polje koje se vrlo brzo razvija i mijenja, ponekad gotovo na dnevnoj bazi. Android uređaji dio su naše svakodnevnice i čini se da će to još dugo i ostati. U trenutku pisanja ovog teksta, najnovija inačica Android Studija je 2.3.3, a Androida 8.0 i u njima su pisani primjeri u knjizi. Uložen je trud da se prikažu najnovije tehnologije, ali dan je i prikaz nekih značajki starijih inačica (jer, ne smijemo zaboraviti, nemaju svi korisnici najnovije Android uređaje). Naglasak je stavljen na čim skorije samostalno korištenje Androida, te omogućavanje kasnijeg samostalnog snalaženja u svim budućim novijim inačicama Androida.

Temelj ovog sveučilišnog priručnika su predavanja iz kolegija Programiranje za suvremene procesore ‒ Android programiranje, koji se izvodi na Diplomskom sveučilišnom studiju Računarstva i matematike Matematičkog odjela PMF-a u Zagrebu.
Namjera nije da se dâ potpuni pregled svih opcija i mogućnosti (jer bi takva knjiga nadmašila opsegom okvire praktičnosti i upotrebljivosti), već da se čitatelju, kroz kratka i pregledna poglavlja, omogući da od početka počne samostalno programirati, i dok čita, izvoditi na računalu sve ponuđene primjere i zadatke. To ovu knjigu čini prikladnom i zanimljivom puno širem krugu čitatelja zaniteresiranih za programiranje za Android.
Poželjna predznanja uključuju osnovne koncepte objektno orijentiranog programiranja, relacijskih baza podataka i HTML-a. Kako bi se knjiga učinila dostupnom i onima kojima ta predznanja nedostaju, neka od osnovnih obrazloženja sadrži dio knjige Dodatak.
Općenito
Autor Maja Karaga, Marko Stojanović
Br. stranica 205
Godina izdavanja 2019.
Nakladnik Element
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha