Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

SLUČAJ LAURE D.

Autor: Dražen Gorjanski
Br. stranica: 204
Godina izdavanja: 2021.
Nakladnik: Ogranak Matice Hrvatske Osijek
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-242-141-5
  • Dostupnost: Dostupno

  • 6.50€
Ono što posebice drži čitatelja posve navučenog na ovaj tekst zasigurno je lakoća pisanja i domišljata duhovitost natopljena emotivnošću kojom se komentiraju prepoznatljive dnevne situacije bilo da je riječ o obitelji, politici, društvu, ljubavnom odnosu.

Gorjanski se pokazuje kao onaj pisac koji čitatelja odmah izvijesti što se zbilo i tko je žrtva kako bi tijekom naracije vodio priču prema razotkrivanju krivca, pronalaženju dokaza koji bi trebali biti što vjerodostojniji i autentičniji ne oblikujući pri tome površnu priču već onu punu života, strasti, suza, nedoumica, natopljenu svakodnevnim problemima i pokojom šetnjom uz opatijsko more.

Helena Sablić Tomić

 

Bez obzira što se temeljno na ovaj roman gledalo kao na krimić, njegov je tekst znatno složeniji. Izborom tematike autor ukazuje na nekoliko značajnih društvenih problema koji počesto ostaju na marginama širega društvenog interesa, barem dok se ne dogodi tragedija, pa čak i tada.

Za reći je na ovome mjestu kako Slučaj Laure D. nikako nije samo krimić, štivo koje će se brzo zaboraviti nakon čitanja.

 Tatjana Ileš

 

 

Iako je znala povremeno maštati o nekom drugom vremenu i prostoru u kojemu bi i ona, kao što je Klitemnestra učinila Agamemnonu, kaznila Nevena dvosjeklom sjekirom, ipak nije bila taj tip. Uostalom, Klitemnestra je bila kći spartanskog kralja, a znamo kakvi su Spartanci. A opet, i ona je kći starog Kohlhofera, kirurga, a znamo što kirurzi rade.

Unatoč jednostavnim spartanskim rješenjima, Klara se odlučila za mnogo profinjeniji pristup; ipak smo u dvadesetprvom stoljeću.

....

Sve se to odvijalo u Zvonimirovoj glavi, ali ovaj put ne kao nešto što iscrpljuje i umara, nego kao izvor snage, preporod, kao događaj koji mijenja život. I doista mu je rečenica Dajem svoju riječ te noći promijenila život. Tako je tu srijedu predvečer u Anino groblje ušao Zvonimir Dominović, hrvatski branitelj u mirovini, povremeni alkoholičar i društveno neprilagođena osoba, a u mrkloj noći iz Anina groblja izašao Zvonimir Dominović, zapovjednik Specijalne policije MUP-a, neustrašivi ratnik spreman umrijeti za izvršenje svog zadatka.

A taj zadatak nije bio lak - naći tko je odveo Lauru u smrt, a onda, majku mu jebe, izravnati s njim račune.

Općenito
Autor Dražen Gorjanski
Br. stranica 204
Godina izdavanja 2021.
Nakladnik Ogranak Matice Hrvatske Osijek
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha