Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Sv. Hildegarda i hrana kao lijek

Autor: Wighard Strehlow
Br. stranica: 376
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Verbum
Uvez: tvrdi


  • Model/ISBN: 978-953-235-603-8
  • Dostupnost: Dostupno

  • 20.97€




Sveta Hildegrada iz Bingena, poznata kao jedan od najvećih umova svojega doba, u svojim spisima među ostalim pruža i mnoštvo savjeta o prehrani i bogatstvu što ga sadrže namirnice, a njezina su otkrića i danas, 800 godina kasnije, vrlo aktualna.
Wighard Strehlow, doktor kemije, jedan od najvećih poznavatelja Hildegardine medicine koji već 25 godina primjenjuje Hildegardine savjete u medicini i prehrani, u knjizi Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti na jednomu je mjestu sabrao spoznaje o hrani te savjete i recepte utemeljene na spisima sv. Hildegarde.
Prvi dio knjige bavi se posebnom ljekovitom snagom hrane te opisuje korisna i štetna svojstva brojnih prehrambenih namirnica: voća, povrća, žitarica, mesa, ribe, začina, napitaka itd., a tu se nalaze i korisni savjeti o začinskomu bilju, njihovoj primjeni i uzgoju. Autor nam prenosi i stav svete Hildegarde prema sirovoj hrani, zelenomu, nedozrelom voću i povrću te nabraja i opisuje namirnice koje je sveta Hildegarda nazvala „kuhinjskim otrovima“.
U drugomu dijelu knjige nalazi se više od 300 najrazličitijih recepata koji se temelje na medicinskim i kulinarskim savjetima svete Hildegarde, a koje je dr. Strehlow iz njezinih spisa sabrao i na praktičan način prikladan suvremenomu čovjeku uobličio nazvavši ih jednostavno: Hildegardina kuhinja.

Ova jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.

Općenito
Autor Wighard Strehlow
Br. stranica 376
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Verbum
Uvez tvrdi

Napišite svoje mišljenje

Captcha