Besplatna dostava na iznose veće od 53.09 €

Tijelo od snova

Autor: Denis Peričić
Br. stranica: 196
Godina izdavanja: 2018.
Nakladnik: Hena Com
Uvez: meki


  • Model/ISBN: 978-953-259-206-1
  • Dostupnost: Dostupno

  • 14.47€
Nakon mnoštva knjiga gotovo svih rodova i žanrova, Denis Peričić javlja se novom, četvrtom zbirkom kratkih priča Tijelo od snova (Priče buduće prošlosti).

Nova zbirka naslovljena je po priči „Tijelo od snova“, za koju je Peričić 2014. godine dobio prestižnu međunarodnu nagradu „Lapis Histriae“. U obrazloženju žirija uvelike se zrcali Peričićeva poetika:

„Hiperbolična, ironična, vrtoglava fantastika ovog pripovjednog hoda po rampi između sna i jave ostvaruje se na više razina, zahvaljujući autorovom umijeću povezivanja vrlo raznorodnih elemenata: medicinskih dijagnoza, citata iz književne tradicije, parapsiholoških fenomena, rock stihova, prizora iz hrvatske provincije i senzacionalističkih opisa života jednog argentinskog narkobosa. Autor se poigrava s identitetom i statusom pripovjedača, suočavajući svog Martina Martineza, kao i svoje potencijalne čitatelje s crnohumornim pitanjem: Tko nam je ukrao dušu?“

Peričić je izraziti postmodernist, vješt eksperimentator raznim jezičnim varijetetima, eruditski i profesionalno upućen u literarnu tradiciju, referentan na književni, umjetnički i medijski univerzum, no sve to ne opterećuje formu; štoviše, Peričić začudnom lakoćom zaokružuje svoje raznorodne fabule u intrigantne cjeline. Motivsko-tematski dijapazon je impresivan (priče su smještene u razdoblje od 17. do 31. stoljeća!), a klasična i znanstvena fantastika, horor, satira, sjetna poetičnost, izrazita duhovnost i brutalni realizam supostoje skladno i prirodno, baš kao i prošlost, sadašnjost i budućnost.

Potraga za dušom se nastavlja – u Pričama buduće prošlosti Denisa Peričića.      

Općenito
Autor Denis Peričić
Br. stranica 196
Godina izdavanja 2018.
Nakladnik Hena Com
Uvez meki

Napišite svoje mišljenje

Captcha